Judoka Vlăduț Simionescu, 28 de ani, sportivul ieșean cu cele mai mari șanse de a ajunge la Olimpiada de la Tokyo, a revenit acasă după un stagiu de două săptămâni efectuat în Japonia. Sportivul pregătit la CS Politehnica Iași de antrenorul Costel Năftică s-a pregătit o săptămână la Tokyo, orașul care va găzdui Jocurile Olimpice de anul viitor și o altă săptămână la Fukuoka. Dacă prima parte a stagiului a fost suportată financiar de către Federația Română de Judo, la Fukuoka gazdele au fost cele care s-au ocupat de organizarea minicantonamentului.
Vlăduț Simionescu a rămas impresionat de primirea de care a avut parte în Japonia, unde a fost așteptat cu flori la aeroport.
„Am încheiat stagiul de pregătire din Japonia (Tokyo). Am decis să particip și să sar peste Campionatul Național, pentru că mă gândesc în ansamblu la calendarul competițional internațional ce urmează și aveam nevoie de o pregătire specifică de acest nivel. Îmi doresc să ating vârful de formă în această perioadă. Încă de la sosirea în Tokyo am fost primiți de parcă am fi fost sportivi japonezi! Am avut sprijin medical din partea domnului Hideto Fukuda și a Centrului de Recuperare Medicală EGAODO. Cu ajutorul lor am reușit să trecem mai bine peste oboseala acumulată în antrenamentele foarte grele. Am fost respectați și apreciați în fiecare dojo în care ne-am antrenat de către toți antrenorii și sportivii. Din Tokyo am zburat în Fukuoka unde am fost primiți cum nu am fost primiți acasă de prea multe ori, din păcate. Am fost primiți cu flori pe aeroport, cu pancarte, cu de toate. La Iași nu am avut o asemenea primire niciodată. Și am obținut numeroase performanțe pentru Iași, nu pentru Fukuoka sau pentru Tokyo. Amabilitatea și profesionalismul cu care ei ne-au tratat pe toată durata șederii noastre în Fukuoka m-au făcut să fiu încântat dar totodată și dezamăgit de faptul că suntem mai apreciați în străinătate decât în țara noastră”, a declarat Vlăduț Simionescu.
Sportivul ieșean a explicat că Federația Română de Judo a suportat cheltuielile cu organizarea stagiului la Tokyo.
„Anul trecut s-a semnat un acord de colaborare cu primăriile din orașul Koga și Fukutsu, în care ei își asuma toate cheltuielile cu sportivii români pe durata stagiilor în Fukuoka până la Jocurile Olimpice de la Tokyo, fapt care pe mine m-a impresionat foarte mult. Cu toate că Primăriile din Koga și Fukutsu au plătit integral cheltuielile șederii noastre acolo, trebuie să menționez și totodată să mulțumesc Federației Române de Judo pentru suportarea cheltuielilor din Tokyo. A fost o experiență minunată și un stagiu de pregătire efficient, care cu siguranță mă va ajuta! Ultima zi pe care am petrecut-o în Fukuoka a fost dedicată copiilor de la școala primară și gimnaziala. Acolo ni s-a arătat din plin apreciere și căldură din partea întregii comunități. Rămân profund impresionat și emoționat de tot ce am trăit în Japonia în aceste două săptămâni și mi-aș dori ca și la noi acasă să fim sprijiniți de către autoritățile locale și naționale mai mult, pentru că reprezentăm România”, a punctat Simionescu.
Ocupă un loc de calificare în acest moment
În ierarhia olimpică, Vlăduț Simionescu, sportiv la categoria +100 kg, ocupă locul 17 și este calificat în momentul de față la Jocurile Olimpice de anul viitor.
„Acum sunt bine, pe locul 17, trebuie să mă mențin pe acest loc calificant la Olimpiadă. Sunt încrezător că mă voi califica. Sper să ating o formă sportivă foarte bună după acest stagiu din Japonia, să obțin o medalie – două la următoarele competiții importante și să ajung la Olimpiadă”, a mai spus sportivul ieșean, care a zburat 44 de ore până în țară: „44 de ore am făcut până acasă. A fost foarte obositor. Trebuie să mă refac cât mai repede după acest drum, să mă acomodez din nou la fusul orar, căci vineri voi pleca la Grand Prix-ul din Antalya, unde îmi doresc un rezultat bun. Asta înseamnă o prezență pe podium și noi puncte în clasamentul pentru Tokyo”.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER